GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

“10 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALINAMAMIŞTIR”

26.06.2022 15:49
“10 YILDA BİR ARPA BOYU YOL ALINAMAMIŞTIR”

GİSİAD Başkanı Gezmiş, Giresun Güney Çevre Yolu projesinde 10 yıldır bir arpa boyu yol alınamadığına dikkat çekerek, çevre illere milyar dolarlık yatırımlar yapılırken, Giresun’un da artık merkezi bütçeden hak ettiği payı almasını beklediklerini ifade etti.

Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Aykut Gezmiş, Giresun’un imar ve çevre açısından sağlıklı bir büyüme sağlayabilmesi için ‘Güney Çevre Yolu’nun şart olduğunu söyledi. GİSİAD Başkanı Gezmiş yaptığı yazılı açıklamada, Piraziz ile Keşap ilçelerini güneyden dolaşan ve yaklaşık 40 km uzunluğundaki çevre yolu projesinin Giresun’un geleceği açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Çevre yolu projesinin yanı sıra, liman mevkiine yapılması planlanan dalçık projesinin de hayata geçirilmesi gerektiğinin altın çizen Gezmiş, “Şehir içi trafiğinin rahatlaması için çevre yolunun yapımı tek başına yeterli olmayacaktır. Şehir içi trafiği son zamanlarda kördüğüm haline gelmiş olup, çözümü için çevre yolu gereklidir fakat tek başına yeterli değildir. Şehir içi trafiğinin rahatlaması için liman bölgesine yapılacak olan dalçık projesinin de bir an önce hayata geçirilmesi şarttır. Çevre yolu ve dalçık projesinin birlikte hayata geçmesi, şehir içi trafiğimize nefes aldıracaktır. Her ne kadar komşu illerle mukayese etmeyi doğru bulmasak da; İlk etabı 2019 yılında faaliyete geçen Ordu ili çevre yolu projesinin maliyeti 1 milyar dolarken ve dalçık projesinin maliyeti 20 milyon dolar bile değilken, Giresun trafiği için hayati önem arz eden dalçık projesinin bu kadar uzun süre bekletilmiş olması adil değildir. Güney çevre yolu projemiz de 10 yıldır gündemde olduğu halde üzülerek söylüyoruz ki konu hakkında 10 yılda bir arpa boyu yol alınamamıştır. Sorunlarımız ötelendikçe büyümektedir. Çevre illere milyar dolarlık yatırımlar yapılırken, Giresun’umuzun da artık merkezi bütçeden hak ettiği payı almasını talep ediyoruz” dedi.

GİSİAD Başkanı Gezmiş, Giresun kent merkezinin dar bir alana sıkışıp kaldığına dikkat çekerek şunları kaydetti;

“Giresun'da yeni yaşam alanları ve modern sosyal donatı alanları oluşabilmesi için güney çevre yoluna mutlak ihtiyaç vardır. Bu yol, şehir merkezi ve yakın ilçelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için olmazsa olmazdır. Giresun, sıkıştığı dar alanda yoğun şekilde çarpık kentleşmeye ve betonlaşmaya maruz kalmış, yeni ticari ve sanayi alanlarının oluşturulamaması nedeniyle de göç ile birlikte büyük ekonomik düşüş yaşamıştır. Giresun için güney çevre yolu; sadece bir yol konusu değil, dar alana sıkışıp kalmış olan bir şehri açma projesidir. Güney çevre yolu ile şehrimiz; yeni ticaret alanlarına, otoparklara, konut alanlarına, yeşil alanlara kavuşacak, şehir içi trafiği açısından büyük aşama kat edecektir.”

 

 

 

ŞENYÜREK; GİRESUN ŞENLİKOĞLU'NDAN KURTULMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Giresun'a yeni bentler, yeni köprüler geliyor

Tümay Bekci hoca Giresun için bir şans!

Ordu da raylı sisteme geçiyor

Tarım ÜFE Aralık 2023'te aylık yüzde 6,34, yıllık yüzde 52,66 arttı

HABER GÜNDEMİ

Giresun'a yeni bentler, yeni köprüler geliyor

Ordu da raylı sisteme geçiyor

Tarım ÜFE Aralık 2023'te aylık yüzde 6,34, yıllık yüzde 52,66 arttı

Kurslar denetim altında!

Evde bakım yardımları hesaplarda!

2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kesintisiz ulaşım

İŞ DÜNYASI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BEKLİYOR!

“Kusursuz bir güç birliğiyle Köse'nin etrafında kenetlendik”

Sağlık Müdürü Bulut, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı