GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

ŞAMPİYONLAR KEP FIRLATTI

26.06.2022 15:51
ŞAMPİYONLAR KEP FIRLATTI

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ KEVSER BİBER BİRİNCİ OLDU

 

Giresun Üniversitesi’ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının 2021-2022 akademik yılı son mezuniyet töreni yapıldı.  Güre Yerleşkesi etkinlik alanında gerçekleştirilen törende, Giresun Üniversitesi’ndeki 4 ve 2 yıllık yükseköğretimlerini dereceyle tamamlayan başarılı öğrenciler kep fırlattı.  2021-2022 öğretim yılında Giresun Üniversitesini birincilikle bitiren öğrenci Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden Kevser Biber oldu. Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Bölümünden Eyham Gızeyyil ikinci olurken, yine Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünden Buse Yolcu üçüncü oldu. Aynı ortalamaya sahip, Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümünden Esra Öden ise dördüncü olarak mezun oldu.

Mezuniyet kütüğüne Vali Enver Ünlü ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ile birlikte ismini çakan Üniversite birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Kevser Biber, Giresun Üniversitesi’nde çok kaliteli bir eğitim aldıklarını ifade etti.  Kevser Biber, başarılarında emeği olan başta ailesine ve hocalarına da ayrıca ederek, mezunlar olarak bundan sonraki görevlerinin mesleklerini her şart altında en iyi şekilde icra etmek olduğunu bildirdi.

“İYİ VE BAŞARILI BİR AKADEMİK KADROMUZ VAR”

Rektör Can, mezun öğrencileri başarılarından ötürü kutlayarak, ailelerini tebrik etti. Can, salgın şartlarına rağmen Giresun Üniversitesi'nin gerek idari gerekse akademik çalışmalarında hiçbir aksaklığa yol vermediklerini söyleyerek, tüm imkanları seferber ederek yaptıkları çalışmaların meyvesinin bundan sonraki dönemde daha fazla alınacağını belirtti.

Üniversitenin akademik başarısının hem dünya sıralaması bazında, hem ulusal ve hem de bölgesel sıralama bazında günden güne hızla yükseldiğini hatırlatan Rektör Can, Giresun Üniversitesinin birim ve personel sayıları hakkında da bilgiler vererek;  "İyi ve başarılı bir akademik kadromuz var. Bu kadromuz ile çok daha büyük işlere imza atacağımıza inanıyorum. Giresun Üniversitesi fındık alanında da ihtisaslaşmasıyla birlikte bölgenin en iyi üniversiteleri arasındaki haklı yerine kavuşacaktır. Ülke ekonomisine ve kalkınmasına yönelik çalışmalarıyla kendinden söz ettirecektir” dedi.

Vali Ünlü de, mezun öğrencileri başarılarından ötürü kutlayarak, onların yetişmelerinde büyük katkı ve yardımları olan ailelerine de teşekkür etti. Vali Ünlü, kendilerini donanımlı bir şekilde mezun eden her öğrencinin hem ailesine, hem de ülkesine hizmet etmek için büyük bir fırsat elde etmiş olacağını hatırlattı. Öğrencilerden ülkenin tüm değerlerine sahip çıkmalarını, gelişmek, kalkınmak ve ilerlemek için yılmadan çalışmalarını isteyen Ünlü, Giresun Üniversitesinden mezun olan her öğrencinin artık he rbirinin bir Giresunlu olduğunu hatırlatarak, bu şehrin tanıtılması, eksikliklerinin giderilmesi ve hak ettiği yere gelebilmesi için mezun öğrencilerin üzerlerine önemli bir sorumluluk yüklendiğini söyledi.

Törenin daha sonraki kısmında okul ve bölüm bazında ilk üç başarılı dereceyi elde eden öğrenciler anons edilerek, bu öğrencilere başarı belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

Törenin sonunda, şampiyon öğrenciler mezuniyet yemini ederek, keplerinin havaya fırlattılar.

 

 

 

ŞENYÜREK; GİRESUN ŞENLİKOĞLU'NDAN KURTULMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Giresun'a yeni bentler, yeni köprüler geliyor

Tümay Bekci hoca Giresun için bir şans!

Ordu da raylı sisteme geçiyor

Tarım ÜFE Aralık 2023'te aylık yüzde 6,34, yıllık yüzde 52,66 arttı

HABER GÜNDEMİ

Giresun'a yeni bentler, yeni köprüler geliyor

Ordu da raylı sisteme geçiyor

Tarım ÜFE Aralık 2023'te aylık yüzde 6,34, yıllık yüzde 52,66 arttı

Kurslar denetim altında!

Evde bakım yardımları hesaplarda!

2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde kesintisiz ulaşım

İŞ DÜNYASI ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ BEKLİYOR!

“Kusursuz bir güç birliğiyle Köse'nin etrafında kenetlendik”

Sağlık Müdürü Bulut, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor

Eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı